(untitled) (Modern education and development, 2025)
Globalizatsiya va bozorlardagi raqobatning keskinlashuvi transport logistikasining rivojlanishiga kuchli turtki bermoqda. Bugungi kunda har qanday tovarni kerakli joyga, kerakli vaqtda, eng past xarajatlar bilan yetkazib berish strategik ahamiyat kasb etadi. Transport logistikasining zamonaviy tendensiyalarini chuqur o‘rganish, logistika tizimlarini optimallashtirish, iqtisodiy samaradorlikni ta’minlash uchun muhimdir. Asosiy qism: Transport logistikasi tovarlar, xomashyo va materiallarning oqimini boshqarish, ularni ishlab chiqaruvchilardan iste’molchilarga yetkazishdagi transport jarayonlarini tashkil etishni o‘z ichiga oladi.