(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada poliklinika va tibbiy muassasalarda raqamli navbat tizimining joriy etilishi va uning samaradorlikka hamda bemorlar uchun yaratilgan qulayliklarga ta’siri tahlil qilinadi. An’anaviy navbat jarayonlari bilan solishtirib, raqamlashtirilgan tizim bemorlar oqimini optimallashtirish, shifokorlar ishini tartibga solish va xizmat ko‘rsatish sifati oshishiga qanday hissa qo‘shishi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, tizimni joriy etishning texnik va tashkiliy jihatlari, foydalanuvchi interfeysi qulayligi hamda tibbiy muassasa boshqaruviga ta’siri yoritilgan. Maqolada real tajriba natijalari asosida raqamli navbat tizimining afzalliklari va takomillashtirish imkoniyatlari muhokama qilinadi.