(untitled) (Modern education and development, 2025)
Hozirgi kunda dunyo bo ‘ylab turli sohalarda shu jumladan logistika sohasida ham raqamli texnologiyalarni qo ‘llash orqali ko ‘plab rivojlangan davlatlar iqtisodiyotida sezilarli darajada o‘sish kuzatilayotgani hech kimga sir emas. Shu sababli ham hozirgi kunda O ‘zbekiston respublikasi ham jahon tajribasidan andoza olgan holda “O ‘zbekiston-2030 “strategiyasini ishlab chiqdi hamda 100ta ustuvor maqsadlari ichiga “O‘zbekiston Respublikasi global transport-logistika tarmoqlariga integratsiyasini chuqurlashtirish va milliy transport tizimining salohiyatini oshirish “ maqsadi ham 53- o ‘rinni egalladi.