(untitled) (Modern education and development, 2025)
Navbatga turish tizimini axborotlashtirish, ya’ni avtomatlashtirilgan navbat boshqaruv tizimlari, banklar, shifoxonalar, restoranlar va davlat xizmatlari kabi turli muassasalarda navbatlarni boshqarish jarayonlariga texnologiyalarni integratsiya qilishni anglatadi. Ushbu tadqiqot mavzusi, zamonaviy jamiyatda xizmat ko’rsatish jarayonlarini samarali o’tkazish maqsadida navbatga turish tizimlarining rivojlanishi va ular bilan bog’liq muammolarni o’rganishga qaratilgan. Navbatga turish tizimlari, odatda, mijozlar oqimini samarali boshqarish uchun mo’ljallangan bo’lib, bunday tizimlarning raqamli shakllarini joriy etish, tashkilotlarga xizmat ko’rsatish sifatini oshirish, kutish vaqtlarini qisqartirish va resurslarni optimallashtirish imkonini beradi.