(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada sanoat klasterlarining O‘zbekiston hududlari iqtisodiy salohiyatini oshirishdagi strategik ahamiyati kompleks tahlil qilingan. Maqolada klaster tizimining sanoat ishlab chiqarishini rivojlantirish, innovatsiyalarni rag‘batlantirish, bandlikni ta’minlash va eksport salohiyatini oshirishdagi roli O‘zbekiston va xorijiy davlatlar tajribasi, statistik ma’lumotlar hamda so‘nggi Prezident qarorlari asosida yoritilgan. Shuningdek, klasterlarni shakllantirishning asosiy omillari va ularning samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ilmiy asoslangan.