(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Andijon viloyati iqtisodiyotining rivojlanishida yengil sanoat korxonalarining tutgan oʻrni kompleks tahlil qilingan. Xususan, sohaning yalpi hududiy mahsulot (YAHM)dagi ulushi, bandlikni taʼminlashdagi roli, investitsiyaviy jozibadorligi va eksport salohiyati atroflicha koʻrib chiqilgan. Shuningdek, soʻnggi yillarda Prezident qarorlari va Hukumat tomonidan qabul qilingan dasturlar doirasida yengil sanoatni qoʻllab-quvvatlash boʻyicha amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning Andijon viloyati iqtisodiyotiga taʼsiri ilmiy asoslangan.