(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbek tilining lug‘at tarkibi va uning asosiy tuzilishi, leksik birliklar, so‘zlar va frazeologik birliklarning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil etiladi. O‘zbek tilining lug‘at tarkibi, uning rivojlanish jarayoni, yangi so‘zlarning qabul qilinishi va mavjud so‘z boyligining kengayishi masalalari yoritiladi. Shuningdek, lug‘at tarkibining ijtimoiy va madaniy jihatlari, yangi tushunchalar va atamalarni yaratish jarayoni, so‘z yasalishining tizimi va o‘zbek tilida o‘zgarayotgan leksik birliklarning roli ham ko‘rib chiqiladi. Maqola tilshunoslar va filologiya bo‘yicha ilmiy izlanishlar olib borayotgan mutaxassislar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.