(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda amaliy qobiliyatlarning rivojlanish xususiyatlari va ularni psixodiagnostika orqali aniqlash usulllari yoritilgan.Amaliy qobiliyat-bu bolaning atrof-muhit bilan faol o`zaro ta’siri davomida shakllanadigan va real vazifalarni bajarishda namoyon bo`ladigan psixik xususiyatlari.Taqtimotda turli yoshdagi bolalarda kuzatiladigan amaliy qobiliyatlarning rivojlanish darajalari ularni o`lchash mezonlari va diagnostik vositalari tahlil qilingan .Shuningdek bu qobiliyatlari rivojlantirishga ta’sir etuvchi omillar ijtimoiy va psixologik muhitning roli muhokama etilgan, maqolada maktabgacha va maktab yoshidagi bolalarda qo`llanilishi mumkin bo`lgan psixodiagnostik metodlar va ularning samaradorligi ko`rib chiqilgan.