(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada XX asr oʻzbek adabiyotining yetuk namoyandasi Oʻtkir Hoshimovning ijodida insoniylik tushunchasining badiiy talqini oʻrganiladi. Yozuvchining roman, qissa va hikoyalarida inson qalbi, maʼnaviyati, ijtimoiy adolat va axloqiy qadriyatlar masalalari qanday aks etganligi tahlil qilinadi. Asarlardagi qahramonlar orqali insoniy fazilatlar, kamchiliklar va jamiyatdagi ziddiyatlar ochib beriladi. Xususan, "Dunyoning ishlari", "Ikki eshik orasi", "Oʻzbeklar" kabi asarlar misolida Hoshimovning inson ruhiyatini chuqur tahlil qilish uslubi koʻrib chiqiladi.