(untitled) (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy axborot texnologiyalari rivojlanib borar ekan, katta hajmdagi ma’lumotlar bilan ishlash usullari dolzarb masalaga aylanmoqda. Ushbu maqolada Python dasturlash tilidagi csv moduli asosida strukturaviy oddiylikka ega .csv (Comma-Separated Values) fayllar bilan ishlashning texnik imkoniyatlari va afzalliklari tahlil qilinadi. Formatning yengil tuzilishi, platformalararo mosligi va ma’lumotlar almashinuvidagi roli ilmiy-nazariy asosda ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, .csv formatining JSON va XML kabi zamonaviy ma’lumotlar formatlari bilan solishtirmasi amaliy misollar orqali tahlil qilinadi.