(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada mobil qurilmalar uchun moʻljallangan operatsion tizimlarning tarixiy rivojlanish bosqichlari va zamonaviy texnologik yechimlar asosida ishlab chiqilgan Android operatsion tizimining arxitekturasi keng qamrovli ilmiy tahlil qilinadi. Shuningdek, Android Runtime (ART) virtual mashinasining ishlash tamoyillari, Android ilovalarini tashkil etuvchi asosiy komponentlar – Activity, Service, Broadcast Receiver, Content Provider va Intent tushunchalari nazariy va amaliy nuqtai nazardan oʻrganiladi. Maqola mobil dasturlash sohasida ilmiy izlanish olib borayotgan tadqiqotchilar, dasturiy injiniring boʻyicha mutaxassislar va dasturchilar uchun nazariy-metodik manba sifatida xizmat qiladi.