(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola hozirgi kundagi davlat siyosati darajasidagi juda dolzarb masala hisoblanadi.Hozirgi kunda statistik ma`lumotlarga asoslangan holda, yo‘l transport hodisasi natijasida ko‘plab yurtdoshlarimiz bevaqt olamdan ko‘z yumishmoqda.Yo‘l harakati qatnashchilarining hayoti, sog`lig`iga va mol-mulkini himoya qilish samaradorligini amalga oshirishni taqozo etadi.Mazkur masalada davlatimiz tomonidan alohida e`tibor qaratilib, sohaning huquqiy mehanizmi mustahkamlangani va ular ular asosida bir qator ishlar amalga oshirilayotganligi diqqatga sazovordir.Yo‘l transport hodisalarini kamaytirish uchun avvalo avtomaktablardagi o‘qitish ishlarini to‘g`ri tashkil qilish maqsadga muvofiqdir.