(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada botanika fanining ta’lim tizimidagi roli va uning bolalar ongida tabiatga mehr, ekologik madaniyat va mas’uliyat hissini shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Dars jarayonlarida amaliy faoliyat, tajribalar va kuzatuvlar orqali o‘quvchilarda o‘simliklarga nisbatan qiziqish va g‘amxo‘rlik hissi rivojlanadi. Maqolada shuningdek, maktabgacha va maktab yoshidagi bolalarning botanik bilimlari orqali tabiatni anglash darajasi, ekologik tarbiyaning shakllanishi va uning barqaror rivojlanishga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi.