(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida qo’llaniladigan metaforik ifodalar hamda ularning madaniy asoslari tahlil qilindi. Tilshunos olimlarning metaforaga bergan ta’riflari o’rganildi. Tadqiqot davomida ushbi ikki tilga mansub metaforik ifodalarga misollar berilib, ularning farqli va o’xshash jihatlari taqqoslandi, metaforaning lingvokulturologik jihatdan tahlili ko’rib chiqildi.