(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada noishlab chiqarish binolarida energiya sarfini kamaytirish masalasi yoritilgan. Yoritish, isitish-sovutish, ventilyatsiya va ofis uskunalari kabi sohalarda energiya samaradorligini oshirish choralari, jumladan LED texnologiyasi, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari, issiqlik izolyatsiyasi, quyosh panellari va “aqlli bino” texnologiyalari tavsiflangan. Energiya tejamkorligi ekologik barqarorlik va iqtisodiy foyda nuqtai nazaridan muhim ahamiyatga ega ekani ta’kidlangan. Maqolada ushbu yo‘nalishda amalga oshirilishi lozim bo‘lgan kompleks texnik va boshqaruv yechimlari ko‘rib chiqiladi.