(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarning o‘z-o‘zini ifodalash ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirish jarayonlari psixologik-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Bola o‘z fikrini erkin va aniq bayon eta olishi, his-tuyg‘ularini boshqarishi va ijtimoiy muloqotda faol ishtirok etishi uning shaxsiy rivojlanishida muhim o‘rin tutadi. Maqolada o‘z-o‘zini ifodalashga to‘sqinlik qiluvchi omillar, ularni bartaraf etish yo‘llari, shuningdek, bu ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi amaliy usullar – o‘yinlar, rolli mashg‘ulotlar va ijodiy topshiriqlar haqida so‘z yuritiladi. Pedagoglar va ota-onalar uchun foydali tavsiyalar beriladi.