(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqola XVII asrda Leyptsig shahrida bosmaxona usulida chop etilgan, Ieronim Megizer qalamiga mansub, yevropaliklar uchun turkiy tillarni o‘rganishga bag‘ishlangan, turkiy til grammatikasi, turkiy xalqlar madaniyati, siyosiy munosabatlari, adabiy janrlari, xususan, asarning ikkinchi bobida keltirilgan turkiy tillar etimologiyasining tarjimasi va tahliliga oid. Tahlil jarayonida ismlar, turlanish, kelishiklar, sifatning darajalari haqida ma’lumotlar taqdim etiladi.