(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tilida bajariladigan asosiy arifmetik amallar yoritiladi. Har bir amal — qo‘shish, ayirish, ko‘paytirish, bo‘lish, butun bo‘lish, qoldiq olish va darajaga ko‘tarish — tushunarli misollar orqali batafsil tushuntiriladi. Shuningdek, int va float kabi sonli ma’lumot turlarining arifmetik ifodalardagi o‘rni hamda nolga bo‘lish kabi keng tarqalgan xatoliklar haqida alohida e’tibor qaratiladi. Maqolaning asosiy maqsadi boshlang‘ich dasturchilarga Python tilida matematik amallarni to‘g‘ri va samarali bajarishni aniq va amaliy tarzda o‘rgatishdan iborat. Natijada o‘quvchilar sonli ma’lumotlar bilan ishlash va dasturlarda asosiy hisoblash mantiqini amalga oshirish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalarga ega bo‘ladilar.