(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tilida keng qo‘llaniladigan random moduli va uning imkoniyatlari yoritilgan. Dasturlashda tasodifiylikning o‘rni, random modulining asosiy funksiyalari, ularning ishlash prinsiplari va amaliy dasturlarda qo‘llanishi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Modul yordamida tasodifiy sonlar, tanlovlar va kombinatsiyalarni generatsiya qilishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Maqola dasturchilar va dasturlashni o‘rganuvchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.