(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Markaziy Osiyo mintaqasida joylashgan transchegaraviy suv resurslaridan foydalanish masalalari yoritilgan. Hududdagi yirik daryolar- Amudaryo va Sirdaryoning sathi va oqimi bo’yicha davlatlararo kelishuvlar yetarli darajada samara bermayotganligi sababli, suvdan foydalanish bo’yicha nizolar vujudga kelmoqda. Maqolada, shuningdek, transchegaraviy suv resurslarini boshqarishda ekologik, ijtimoiy-iqtisodiy va siyosiy omillar tahlil qilingan. Xalqaro tajribalar asosida muammoni hal qilish bo’yicha tavsiyalar berilgan.