(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikdan so‘ng tashqi siyosatini shakllantirish va rivojlantirish jarayonlari bosqichma-bosqich tahlil qilinadi. 1991–2023 yillar oralig‘ida olib borilgan diplomatik faoliyat, xalqaro tashkilotlar bilan munosabatlar, strategik hamkorlik va “Yangi O‘zbekiston” tashqi siyosiy yondashuvi tarixiy manbalar va hujjatlar asosida yoritilgan.