(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ijtimoiy pedagogika — bu insonlar o’rtasida ijtimoiy munosabatlarni o’rganish, shuningdek, bu munosabatlarni yaxshilash va rivojlantirish uchun ta’lim va tarbiya jarayonlarida asosiy tamoyillarni ishlab chiqadigan fan. Ijtimoiy pedagogika odamlarning ijtimoiy va shaxsiy rivojlanishiga, jamiyatdagi o’zaro aloqalar va munosabatlar orqali ta’lim va tarbiya masalalariga yondashuvni o’rganadi.