(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida psixolog xizmatini tashkil etish asoslari — bu maktabgacha yoshdagi bolalar uchun psixologik yordam ko‘rsatish va ularning rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashga yo‘naltirilgan tizimli yondoshuvni anglatadi. Psixologik xizmat, bolalar va ularning oilalari uchun ta’lim jarayonida, shuningdek, bolalarning emotsional, ijtimoiy va aqliy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashga xizmat qiladi. Maktabgacha ta’lim muassasalarida psixologlarning roli juda muhim, chunki ular bolalarning psixologik holatini tahlil qilib, kerakli yordamni taqdim etadilar va ularning to‘g‘ri rivojlanishiga hissa qo‘shadilar.