(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlash loyihasining mazmuni, ahamiyati va amalga oshirish strategiyalarini yoritadi. Harakat xavfsizligini oshirish uchun yo‘l infratuzilmasini modernizatsiya qilish, texnologiyalarni joriy etish, qonuniy nazoratni kuchaytirish, aholi bilan ma’rifiy ishlarni olib borish va tizimli monitoring o‘tkazish kabi chora-tadbirlar taklif etiladi. Maqolada xalqaro tajribalar, xususan, Shvetsiyaning "Vision Zero" dasturi, Singapurning aqlli transport tizimlari va Yaponiya modelining mahalliy hamkorlikka asoslangan yondashuvlari tahlil qilinadi. Loyihaning asosiy maqsadi yo‘l-transport hodisalarining oldini olish va jamiyatda yo‘l harakati madaniyatini rivojlantirishdir. Ushbu maqola harakat xavfsizligini oshirishga doir davlat va jamiyat uchun strategik yo‘nalishlarni ko‘rsatib beradi.