(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ayollarning reproduktiv funksiyasi tuzilishida ichki jinsiy a’zolarning yallig’lanish kasalliklarining asosiy roli, shuningdek, surunkali endometrit, bachadon bepushtligining sababi sifatida barqaror o’sish tendentsiyasiga ega. Endometriydagi surunkali yallig’lanish jarayonlarining rivojlanishi va mexanizmining etiologik xavf omillari, endometritning patogenezi va klinik ko’rinishining xususiyatlari aniqlangan. Endometritning morfologik diagnostikasi mezonlari, yallig’lanish jarayonining otoimmun tabiati bilan endometritning morfologik belgilari va endometriumdagi turli xil ekstranozologik strukturaviy va funktsional buzilishlar aniqlandi. Immunogistokimyoviy usuldan foydalangan holda autoimmun surunkali endometritni tashxislashning ahamiyati , retseptorlar ifodasini va endometriydagi mahalliy immunitetning zo’ravonligini baholash uchun immunohistokimyoviy tadqiqotning maqsadga muvofiqligi , alfa-2-mikroglobulinning tug’ilish oqsilini aniqlash zarurati, patogen bakterial va qin, bachadon bo’yni kanali va bachadon bo’shlig’idagi virusli mikroflora reproduktiv yo’qotishlarning oldini olish va bachadondan kelib chiqadigan bepushtlikni davolashda endometriy hujayralarining differentsiatsiyasi va embriogenez jarayonlarini sinxronlashtirish zarurati va jinsiy steroidlarning endometriyga ta’siri aniqlandi.