(untitled) (Modern education and development, 2025)
Har bir millat yuksalish uchun o‘z tarixi, ajdodlarini bilmog‘i ulardan o‘rnak olmog‘i hamda ularga mos davomchi bo‘lib yashamog‘i zarur. Bu maqolani yozishdan maqsad buyuk adiblarimizdan bo‘lgan Muso Toshmuhammad o‘g‘li Oybek hayoti va ijodiga bo‘lgan qiziqishlarni yanada oshirishga kamtarona urunishdir. Axir o‘z tarixini bilmaydigan, kechagi kunini unutgan millatning kelajagi yo‘q.