(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada nemis pedagogi va metodisti Adolf Distervergning ilmiy faoliyati, ta’lim tizimiga qo‘shgan hissasi hamda uning g‘oyalari ta’lim nazariyasi va amaliyotida qanday qo‘llanilgani tahlil qilinadi. U o‘qituvchilarning malakasini oshirish, pedagogik erkinlik va shaxsiy yondashuv kabi tushunchalarni ilgari surgan. Uning ilmiy merosi zamonaviy pedagogika rivojida ham muhim o‘rin egallaydi.