(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada informatika fanini oʻqitishda ta’limning nochiziqli texnologiyalaridan foydalanish orqali talabalarning mustaqil bilish faoliyatini rivojlantirish masalalari bayon qilingan. Informatikanio’qitishda mustaqil ishlarni talabaning maqsadli, ichki yoʻnaltirilgan mustaqil biluv faoliyati sifatida koʻrib chiqilgan. Ushbu faoliyat talabaning axborot texnologiyalaridan foydalangan holda murakkab kasbiy yoʻnaltirilgan vazifalarni bajarishiga asoslanishi, buning natijasida ta’lim maqsadlari amalga oshirilishi hamda faol kasbiy pozisiya va ijodiy faoliyat uslubi rivojlanishi tahlil qilingan.