(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola internetdagi veb-saytlarning turlari, ularning funksional vazifalari va zamonaviy jamiyatdagi ahamiyatini keng ko‘lamda tahlil qiladi. Veb-saytlarning axborot-kommunikatsiya muhitidagi o‘rni, tasnifi, foydalanuvchi auditoriyasi va texnologik xususiyatlari har tomonlama yoritiladi. O‘zbekiston kontekstida veb-saytlarning rivojlanishi, xususan, ta’lim, davlat xizmatlari, tijorat va ijtimoiy tarmoqlardagi o‘rni alohida e’tiborga olinadi. Maqola inson huquqlari bilan bog‘liq masalalarga, jumladan, axborot erkinligi, shaxsiy ma’lumotlarning himoyasi va raqamli tengsizlikka alohida urg‘u beradi. Shuningdek, O‘zbekistonda raqamli transformatsiya jarayonlari va veb-saytlarning jamiyat rivojlanishidagi ta’siri tahlil qilinadi. Maqola veb-saytlarning kelajakdagi rivojlanish istiqbollarini baholashga va ularning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy sohalardagi rolini mustahkamlash yo‘llarini muhokama qilishga qaratilgan.