(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada gastronomik birliklarning lingvomadaniyatshunoslik, etnolingvistika va intermadaniy kommunikatsiya sohalaridagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Oziq-ovqat bilan bog‘liq frazeologik birliklar xalqning kundalik hayoti, turmush tarzi, axloqiy qadriyatlari va madaniy urf-odatlarini aks ettiruvchi lingvomadaniy hodisa sifatida qaraladi. Maqolada ushbu iboralarning madaniy va semantik xususiyatlari, ularning madaniyatlararo muloqotdagi ahamiyati, tarjima muammolari va madaniy kodlarni anglashdagi roli yoritilgan.