(untitled) (Modern education and development, 2025)
“Qizil va Qora” faransuz yozuvchisi Stendalning eng mashhur romanlaridan biri hisoblanlanadi. Asarning bosh qahramoni Julien va Sorel – kambag’al bo’lib, u o’z iste’dodi va ma’lumotga chanqoqligi orqali yuqori doiralarga kirib boradi. Sevgisi va jamiyatdagi ikkiyuzlamachilik bilan to’qnashuvi uni fojiaga olib boradi. Roman insoniy xulq, ijtimoiy nohaqliklarga to’la.