(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Mopassaning “Azizim” romanidagi bosh qahramon – Jorj Dyuaro obrozining shakillanish jarayoni tahlil qilinadi. Muallif asarda XIX asr oxiri Fransiya jamiyatidagi axloqiy inqiroz, ijtimoiy adolatsizlik va matbuat alamidagi karrupsiyani fosh etadi. Maqolada roman sujeti, personojlar pisihologiyasi hamda Moppassaning realistik uslubi asosida yozuvchi jamyatidagi ikkiyuzlamachilik va martaba ortirish yo’llarini qanday ko’rsatganiyoritiladi. Asarda erkak va ayol munosabatlari, kuchli pisxologik porttiritlar orqali insoniy qadriyatlar haqida chuqur mushohida yuritiladi. Shuningdek yozuvchining realistik uslubi, jurnalistika olamining ichki ziddiyatlari va ayollar bilan munosabatlaridagi ulitan yondashuv tahlil markazida turadi. Maqola Mupasson ijodining mazkur asar orqali ifodalangan tanqidiy – realistik yo’nalishini ochib berishga xizmat qiladi