(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada innovatsion tarbiya texnologiyalarining mazmuni, maqsadi va dolzarbligi yoritilgan. An’anaviy yondashuvlardan farqli o‘laroq, innovatsion texnologiyalar shaxsga yo‘naltirilganlik, interaktivlik, zamonaviy axborot vositalaridan foydalanish kabi jihatlari bilan ajralib turadi. Maqolada innovatsion texnologiyalar turlari — interaktiv, loyiha asosidagi, media, axborot-kommunikatsion, gamifikatsiya va reflektiv texnologiyalar misolida keng tahlil qilingan. Ushbu texnologiyalar orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ijtimoiy faollik, axloqiy ong va mas’uliyatni shakllantirish imkoniyatlari ochib berilgan. Maqola yakunida innovatsion yondashuvlarning afzalliklari va amaliyotdagi qiyinchiliklari haqida xulosa berilgan.