(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda ommaviy axborot vositalarining (OAV) tutgan o‘rni va ularning hayotimizdagi beqiyos ahamiyati tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari jadal rivojlanib borayotgan davrda OAV nafaqat axborot tarqatish vositasi, balki jamiyatda ijtimoiy fikr shakllanishi, madaniy qadriyatlarni targ‘ib qilish, siyosiy ong va fuqarolik pozitsiyasini rivojlantirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada OAVning yoshlar tarbiyasi, ta’lim, ma’naviyat va axloqiy tarbiya kabi sohalardagi ta’siri haqida ham fikr yuritiladi. Muallif OAVdan oqilona foydalanish orqali inson tafakkurini kengaytirish, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish va demokratik jamiyat barpo etish imkoniyatlari haqida tahliliy mulohazalar bildiradi.