(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ishda ishlovchilarning mehnat faoliyati davomida amal qilinadigan ishlash va dam olish vaqti turlari, ularning turlarga ajratilishi hamda me’yorlashtirish tamoyillari o‘rganilgan. Ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va mehnat intizomini ta’minlashda vaqtni to‘g‘ri tashkil etish muhim omil hisoblanadi. Shu bois, ushbu mavzuda vaqt rejimlarini to‘g‘ri belgilash, dam olish huquqlarini ta’minlash va ularning qonuniy asoslarini chuqur o‘rganish dolzarb sanaladi. Ishda mehnat qonunchiligida belgilangan normal ish vaqti, qisqartirilgan ish kuni, dam olish kunlari, mehnat ta’tili kabi tushunchalar yoritishga harakat qildim.