(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada elektr energiyasini uzatish va taqsimlashda muhim rol o‘ynaydigan transformatorlarning tuzilishi, ishlash prinsipi hamda turlari haqida so‘z yuritiladi. Transformatorlarning kuchlanishni oshirish yoki kamaytirishdagi ahamiyati, ularning elektrotexnika va sanoatdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy transformatorlarning energiya samaradorligi va xavfsizlik choralariga ham alohida e’tibor qaratilgan.