(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning adabiy merosi, xususan, uning devonlari va ularda qo‘llangan adabiy janrlar tahlil qilinadi. Bobur she’riyatining badiiy xususiyatlari, janr jihatlari hamda o‘zbek va fors-tojik adabiyotiga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Shuningdek, g‘azal, ruboiy, tuyuq kabi janrlar misolida Bobur ijodining badiiy yuksakligi va tarixiy ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Bobur devonining poetik tuzilishi, uslubiy yondashuvlari hamda shoirning ichki kechinmalari badiiy tasvir vositalari orqali ochib beriladi.