(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida shakllangan jadidlar harakatining tarixiy, siyosiy va madaniy ildizlari tahlil qilinadi. Harakatning Turkiston jamiyatidagi ijtimoiy-ma’rifiy uyg‘onishga qo‘shgan hissasi ochib beriladi. Tadqiqotda tarixiy manbalar va zamonaviy ilmiy qarashlar asosida jadidchilik harakatining milliy uyg‘onish jarayonidagi o‘rni yoritilgan.