(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Aleksandr Pushkin asarlarining o‘zbek tiliga tarjima qilinishi, o‘zbek adabiyotiga ko‘rsatgan ta’siri va ularning turli talqinlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Pushkin ijodining o‘zbek adabiy muhitida tutgan o‘rni va uning ijodkorlar ijodiga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi.