(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada bolalar kiyimlari modellari, ularning turlari, funksional xususiyatlari, material tanlovi hamda dizayndagi zamonaviy tendensiyalar keng yoritilgan. Kiyimlar modeli har bir yosh bosqichiga mos ravishda farqlanib, chaqaloqlardan boshlab o‘smirlar davrigacha har bir davrning ehtiyojlari inobatga olinadi. Maqolada qulaylik, gigiyena, estetik ko‘rinish, harakat erkinligi va xavfsizlik kabi asosiy mezonlar asosida bolalar kiyimi dizayni tahlil qilingan. Shuningdek, maqola zamonaviy moda sanoatida ekologik matolardan foydalanish, uniseks kiyimlar, mashhur qahramonlar tasviri va sport uslubidagi kiyimlar dizayni haqida ham ma’lumot beradi. Bolalar kiyimi nafaqat kiyinish vositasi, balki ularning ruhiy va jismoniy rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatadigan omil sifatida ko‘riladi. Ushbu maqola tikuvchilik, dizayn, pedagogika va bolalar salomatligi sohalarida o‘qiyotganlar uchun foydali ilmiy-ommabop manba bo‘la oladi.