(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada mehmonxona xizmatlari sifati sayyohlarning umumiy turistik tajribasiga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqotda xizmat sifati ko‘rsatkichlari tozalik, qulaylik, xodimlar xizmati, texnologik qulayliklar va narx-muvozanat omillarining turistlarning qoniqish darajasi va sodiqligiga ta’siri baholanadi. Xalqaro amaliyotlar va O‘zbekiston mehmonxonalarining amaldagi holati tahlil qilinib, mehmonxona xizmatlarining sifatini yaxshilash orqali turistik tajribani yanada yuqori darajaga ko‘tarish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.