(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada XXI asrda insoniyat duch kelayotgan eng dolzarb muammolardan biri - global iqlim o’zgarishi, uning sabablari va oqibatlari tahlil etiladi. Iqlim o’zgarishining asosiy sababi inson faoliyati natijasida atmosferaga chiqarilayotgan issiqxona gazlari ekanligi, bu esa tabiiy ofatlar ko’payishi, qishloq xo’jaligiga salbiy ta’siri va sog’liqni saqlash muammolarini keltirib chiqarishi ko’rsatiladi.