(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhiti sharoitida talabalarning kiberpedagogik kompetensiyasini shakllantirish va rivojlantirish masalalari yoritilgan. Bugungi kunda pedagog kadrlar tayyorlovchi oliy ta’lim muassasalarida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini chuqur o‘zlashtirish, raqamli xavfsizlik madaniyati, axborot resurslarini tahlil qilish va ularni ta’limiy jarayonga integratsiya qilish kabi ko‘nikmalar muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada talabalar uchun amaliy mashg‘ulotlar, interaktiv platformalardan foydalanish, zamonaviy elektron vositalar yordamida dars loyihalash, virtual hamkorlik va reflektiv tahlil asosida o‘qitish bo‘yicha tajribalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda kiberpedagogik kompetensiyaning asosiy komponentlari sifatida raqamli savodxonlik, raqamli didaktika, media-madaniyat, axborot xavfsizligi va pedagogik mas’uliyat ko‘rib chiqiladi.