(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ichimlik suvining sifatini baholashda qo‘llaniladigan organoleptik va kimyoviy tekshirish usullari tahlil qilinadi. Suvning tashqi ko‘rinishi, rangi, hidi va ta’mi orqali organoleptik, tarkibidagi modda va elementlar miqdorini aniqlash orqali esa kimyoviy tahlil amalga oshiriladi. Tadqiqotda ichimlik suvlari sifatini nazorat qilish bo‘yicha xalqaro va mahalliy me’yorlar, laboratoriya usullari hamda zamonaviy uskunalardan foydalanish holati o‘rganiladi. Maqola suv xavfsizligini ta’minlashda bu usullarning o‘rni va ahamiyatini ochib beradi.