(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola Pol Samuelsonning pulning naflilik o‘lchovi (money metric utility function) funksiyasini O‘zbekiston Respublikasi uy xo‘jaliklari misolida qo‘llash orqali turmush darajasining o‘zgarishlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda uy xo‘jaliklarining iqtisodiy qarorlari, daromad taqsimoti va narx o‘zgarishlariga moslashuvi pulning naflilik o‘lchovi yordamida baholanadi. O‘zbekistonning 2016–2024-yillardagi statistik ma’lumotlari asosida nominal va real naflilik ko‘rsatkichlari tahlil qilinib, inflyatsiyaning farovonlikka ta’siri aniqlandi.