(untitled) (Modern education and development, 2025)
Antibakterial dori vositalari bakterial infektsiyalarni davolashda qo‘llaniladigan kimyoviy birikmalar bo‘lib, ular bakteriyalarni o‘ldirish (bakterisid) yoki ularning ko‘payishini to‘xtatish (bakteriostatik) orqali ta’sir ko‘rsatadi. Mazkur maqolada dorilarning sinflari, ularning ta’sir mexanizmlari, klinik qo‘llanilishi, yon ta’sirlari, antibiotik qarshilik muammolari va yangi antibakterial terapiya istiqbollari muhokama qilinadi.