(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada O‘zbekiston yoshlarining yashil iqtisodiyotni rivojlantirishdagi roli va barqaror kelajakni shakllantirishdagi ishtiroki tahlil qilinadi. Yoshlarning innovatsion yondashuvlari, qayta tiklanadigan energiya manbalarini joriy etish, ekologik toza texnologiyalarni qo‘llash va atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha tashabbuslari muhokama qilinadi. Shuningdek, ta’lim tizimida yashil iqtisodiyot prinsiplarini integratsiyalash, startaplar orqali yoshlarning tadbirkorlik faoliyatini rag‘batlantirish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash dasturlari muhim omillar sifatida ko‘rib chiqiladi.