(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Yevropa va Osiyo davlatlarining kasbiy mashg‘ulotlarni tasniflash bo‘yicha ilg‘or tajribalari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida mehnat bozorining ehtiyojlari, iqtisodiy rivojlanish strategiyasi va xalqaro standartlarga mos ravishda mashg‘ulotlar milliy klassifikatorini ishlab chiqish zaruriyati asoslab beriladi. Mazkur tadqiqot doirasida xorijiy modellarning afzalliklari va ularni milliy kontekstda qo‘llash imkoniyatlari o‘rganiladi hamda O‘zbekiston sharoitida zamonaviy, tizimli va barqaror klassifikator yaratish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.