(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada organizimlarning yashash muhiti tushunchasi, uning turlari va xususiyatlari haqida so‘z boradi. Organizmlar yashash muhiti bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ularning hayot faoliyati, rivojlanishi va ko‘payishida muhim rol o‘ynaydi. Yashash muhiti turli xil tabiiy sharoitlardan tashkil topgan bo‘lib, suvli, quruqlik va havodagi muhitlarni o‘z ichiga oladi. Har bir muhit o‘ziga xos sharoitlar bilan ajralib turadi va organizmlar shu sharoitlarga moslashgan. Ushbu mavzu ekologiya va biologiya sohalarida o‘rganiladi hamda tabiat bilan inson faoliyati o‘rtasidagi bog‘liqlikni anglashga yordam beradi.