(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada evristik ta’limning nazariy asoslari, uning o‘quvchilarning kreativ (ijodiy) qobiliyatlariga ta’siri, shuningdek, amaliy metodikalar asosida kreativlikni rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. Kreativ tafakkur zamonaviy shaxs tarbiyasida ustuvor kompetensiyalardan biri sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda evristik yondashuv asosida ishlab chiqilgan metodikalar ta’lim sifatini oshirishda samarali ekanligi asoslab berilgan.¹